Köpa bärbar dator

Köpa bärbar dator. Det finns flera saker som du bör tänka på innan du köper en bärbar dator. Först och främst ska du undersöka vad den har för processor. Om den bärbara datorn har en processor från Intel är detta en garant för att den är snabb och energisnål. Om du köper en ny bärbar dator idag så bör den ha ett RAM-minne på minst 1024MB. Hör också efter, innan du köper din bärbara dator, huruvida det är möjligt att uppgradera RAM-minnet.

Vidare ska du kolla hur stor hårddisken är på den bärbara dator som du vill köpa. Ett gott råd är dock att köpa en extern hårddisk samtidigt som du köper din bärbara dator. Detta för att du ska kunna ha dina viktiga filer på två olika ställen. Hårddiskutrymmet på en nya bärbar dator idag ligger runt 100GB. När du ska köpa en bärbar dator ska du också kolla vilket grafikminne den har. En annan viktig sak är den bärbara datorns batteri. Idag klarar en ny bärbar dator tre timmars användning innan man måste ladda upp batterierna på nytt.

Vad som gör en bärbar dator attraktiv, i förhållande till en stationär, är självklart möjligheten att kunna bära med sig datorn och arbeta eller surfa varhelst man vill. Men då är det också mycket viktigt att den bärbara datorn inte väger för mycket. Om man köper en ny bärbar dator så väger den ungefär mellan 2,5 till 4 kilo. Du kan köpa bärbara datorer som väger mindre än så, men då kommer du också att få betala mer. Ett tips om man vill ha en lättare bärbar dator är allt plocka bort cd-läsaren. Innan du köper en ny bärbar dator, så ska du förhöra dig om den har ett trådlöst nätverkskort.

Du kan köpa en bärbar dator från många återförsäljare i Sverige. SIBA, Elgiganten och OnOff är namnet på några företag som säljer bärbara datorer. Ibland kan det vara billigare att köpa en bärbar dator direkt över Internet. Bärbara datorer hittar du också bland annat på Inet, Dell och inWarehouse. Om du vill jämföra pris mellan olika återförsäljare av bärbara datorer, så kan du göra det på sajter som Kelkoo och Price Runner. Här kan du också läsa och skriva recensioner av olika bärbara datorer. Du kan också köpa bärbara datorer begagnat. Tradera och Blocket är två sajter där du kan köpa bärbara datorer. Betala aldrig extra för en begagnad bärbar dator ifall det skulle ligga några program på hårddisken. Detta eftersom du inte har tillgång till installationsskivan om programmet skulle krascha. Priset på en ny bärbar dator sjunker snabbt. Om du är osäker på vad som är ett rimligt pris för en begagnad bärbar dator är det ett gott råd att ta hjälp av någon datorkunnig person.