Datortillbehör

Datortillbehör. Beroende på om du har en stationär eller bärbar dator, så kan du behöva en del olika tillbehör. Om du har en stationär dator kan det vara så att det tillkommer vissa tillbehör till datorn vid köpet. Det kan exempelvis vara datorhögtalare och mus. Men ofta är det vissa datortillbehör som du kan behöva köpa till din stationära dator Idag är det vanligt att man pratar med varandra, via exempelvis program såsom Skype. För att det ska gå enkelt och smidigt så är ett gott råd att köpa ett headset. Därigenom kan du enkelt ta emot samtal med också prata själv, utan att rundgång uppstår i några högtalare. Ett mycket vanligt tillbehör till en dator är ett skrivare.

Man skiljer mellan laserskrivare och bläckstråleskrivare. Tillbehör till skrivare är bläckpatroner eller lasertoner. Vidare behöver man olika typer av papper. Laserskrivaren kan vara att föredra om man ämnar skriva ut stora mängder text. Idag kan man hitta billiga, som ger mycket bra utskrifter. Ett annat populärt datortillbehör är en så kallad webbkamera. Med en webbkamera kan man filma sig själv och sända bilden vidare till en annan dator. Det blir dock allt vanligare att en webbkamera finns inbyggd i datorn från början. Men att köpa en webbkamera är dock ganska billigt, runt ett par hundra kronor för de billigare modellerna.

Andra vanliga datortillbehör är ett USB-minne, vilket du kan ansluta till din dator och tanka över information till. Vidare finns det så kallade Memory Stick, ett datortillbehör som du också kan lagra information på. Vanligt är att man har kortet i exempelvis en kamera, och när man vill tanka över bilderna så sätter man bara in kortet i datorn. Via en USB-anslutning kan du också plugga in ett datortillbehör som kyler din dryck när du sitter framför datorn. Om du har en bärbar dator så är ett mycket viktigt tillbehör fodral.

Se till att skaffa ett bra och robust fodral, som ändå gör det enkelt att ta med datorn dit du vill. Då man har mycket information lagrat på hårddisken kan det vara bra att kopiera över värdefull information till en säker enhet. Det finns ju annars alltid en riska att informationen på ett eller annat sätt går förlorad. Och på de minneskort som finns på marknaden idag, så kan man inte föra över en hel hårddisks information. Istället är det många som väljer att inhandla datortillbehör extern hårddisk.

Idag är det många som väljer att använda sin dator för att spela in musik på. Då kan man behöva att köpa datortillbehöret externt ljudkort. Ett externt ljudkort kan anslutas via USB-port eller firewire. Om du är intresserad av att handla ett externt ljudkort kan du läsa mer på Musikbörsen, respektive Jams, sajter.

Ett smart och enkelt sätt att handla datortillbehör är att göra det över Internet. På sajten Kelkoo kan man söka efter ett specifikt datortillbehör för att sedan se vad detta kostar hos några återförsäljare. Om du letar efter datortillbehör kan du hitta det bland annat på Clas Ohlsson, Dustin, Mycom, inet, IT-sajten och Pixmania. Letar du efter begagnade datortillbehör kan du hitta det på bland annat sajten Datafynd, men också Tradera och Blocket.