Billiga datorer

Billiga datorer. I dagsläget kan man lätt hitta billiga datorer. Priset för en stationär dator, jämfört med en bärbar med samma prestanda, är lägre. Du kan hitta en bra och billig stationär dator för ungefär 4000 kronor. En sådan billig dator är perfekt för dig som använder datorn till att skriva, skicka e-post och surfa på Internet. Det finns många återförsäljare av billiga datorer i Sverige. Därför ska du alltid jämföra priset mellan några olika återförsäljare innan du slår till och köper dig en billig dator. Det gör du enklast genom att surfa in på sajter som Price Runner och Kelkoo.

Du kan hitta billiga datorer på stormarknader såsom SIBA, Elgiganten och OnOff. Men det finns också många som säljer billiga datorer via Internet. Några av dessa är Inrego, Webbshoppen, Dataparadiset och Misco. Misco säljer också mycket datortillbehör. NetOnNet är också en bra återförsäljare av högkvalitativa datorer till ett lågt pris. När du handlar en billig dator från NetOnNet kan du välja mellan att betala med kort eller postförskott. Pixmania är ett annat företag som säljer datorer och billig hemelektronik. När du köper en billig dator från Pixmania så levereras den mycket snabbt hem till dig.

Ofta kan det vara något billigare att handla en dator direkt över nätet. Du kan också hitta begagnade datorer billigt. Tradera och Blocket är två sajter där man kan hitta billiga datorer.
Hör efter hur mycket frakten för den billiga datorn ligger på. När du köper en begagnad dator billigt av en privatperson så ska du aldrig betala en extra kostnad om det ligger några program på hårddisken. Detta eftersom du inte har tillgång till någon installationsskiva ifall programmet skulle krascha. Var noga med att kontrollera så att det företag som säljer den billiga datorn är seriöst. Du bör vara extra försiktig om du köper en billig dator från ett okänt företag utomlands. Det finns nämligen en risk att du kan bli lurad. Smartson är en mycket bra konsumentsajt där du kan läsa på innan du köper en billig dator.

Innan du köper en billig dator ska du undersöka vad den har för prestanda. Du bör kontrollera vilken typ av processor som är i datorn, hur stort RAM-minnet är, hur stor hårddisken är samt vilket grafikkort som sitter i datorn. Vidare ska du höra om det finns en cd- och/eller dvd-läsare i datorn. Var också noga med att höra efter exakt om vad som ingår i köpet av den billiga datorn. Annars kan du bli tvungen att köpa till exempelvis skärm, tangentbord och mus. Om det är första gången som du ska köpa en dator kan det vara bra att ta hjälp av någon kunnig person. Det är nämligen inte alltid så lätt att veta vad alla siffror och beteckningar står för.