Begagnade datorer

Begagnade datorer. Det är lätt att hitta bra begagnade datorer. Priset på en ny dator sjunker nästan till hälften efter ett år. Om den begagnade datorn har 2-3 år på nacken, så ska du aldrig betala mer än några tusen för den. Det finns många som säljer begagnade datorer över Internet. Tradera och Blocket är två bra sajter om man vill hitta begagnade datorer. Inrego är ett företag på Internet som säljer begagnade datorer. Du kan också hitta begagnade datorer på Once Again. Andra sajter där man kan hitta begagnade datorer är PC Fynd, Laptopbutiken, och Igus. Innan du handlar din begagnade dator över Internet så ska du försöka kontrollera så att återförsäljare är seriös. Detta kan vara extra viktigt om du köper en begagnad dator av en privatperson.

När du handlar en begagnad dator ska du förhöra dig om dess prestanda. Först och främst ska du höra efter om vad det är för processor i den begagnade datorn. Vidare ska du fråga om grafikkort, RAM-minne, hårddiskutrymme samt om det finns en cd- och/eller dvd-läsare. Vid köp av en begagnad dator ska du också förhöra dig om vad som ingår, såsom eventuellt skärm, tangentbord och mus. Du ska också ta reda på vad fraktkostnaden för den begagnade datorn. En annan viktigt sak vid köp av en begagnad dator är garantifrågan. Hör efter om villkoren innan du köper en begagnad dator.

När du letar efter begagnade datorer så ska du hela tiden tänka på vad du ska använda din dator till. För dig som endast använder datorn till att skriva, kolla e-post och surfa, så behöver du inte en speciellt avancerad dator. Men ska du använda den begagnade datorn till något mer specifikt ändamål, som att spela datorspel eller spela in musik, så är naturligtvis kraven på datorns prestanda något högre. Om det är första gången som du ska köpa en dator, så kan det vara bra att ta hjälp från någon kunnig person.

Därmed så slipper du risken att bli lurad och få betala ett överpris för en begagnad dator. I vissa fall kan riktigt gamla, begagnade datorer, vara svåra att uppgradera. Vidare så ska du kontrollera så att det går att köra de program du vill på den begagnade datorn. En bra idé an vara att jämföra prestanda på den begagnade datorn med en ny. Härmed får du en god fingervisning om hur bra eller dåligt den begagnade dator står sig i jämförelse med en ny.

När man handlar en begagnad dator från en butik så är det brukligt att hårddisken är rensad från alla program. Men när man köper en begagnad dator privat så ska man inte vara lika säker på att så är fallet. Men luras för den skull inte att betala något extra för programmen som ligger på den begagnade dator. Detta eftersom du inte har tillgång till någon original-cd och därmed inte kan installera om programmet ifall det skulle krascha.